Nieuws

22 juli 2021

Per 1 augustus verschijnt de tweede editie van het gratis cultuurmagazine BUHNE. Van Zomerjazzfietstour tot kunstexpeditie Into Nature en muziekfestival CityProms, het 72 pagina’s tellende magazine biedt inspirerende verhalen en een uitgebreide uitagenda voor wat er deze (na)zomer zoal in Friesland, Groningen en Drenthe te beleven is.

Podium voor de culturele sector
BUHNE geeft musea, theaters, podia, kunstenaars en gezelschappen in Noord-Nederland de ruimte om een positief en persoonlijk geluid te laten horen en hun programmering onder de aandacht te brengen. Met de eerste BUHNE in november 2020 wilde Volle Zalen de culturele sector een hart onder de riem steken. De overweldigend positieve reacties op het magazine en de spontane aanmeldingen zijn mede aanleiding geweest om op de ingeslagen weg door te gaan.

In het tweede nummer wordt aandacht besteedt aan verschillende noordelijke festivals, de expositie over Frida Kahlo in het Drents Museum, afgestudeerde kunstenaars van de Kunstacademie Friesland en aan kunstenaars die het over een ander boeg hebben gegooid. Daarnaast worden tips gegeven voor een cultuurbezoek aan Friesland, krijg je een update over Vera en worden bijzondere projecten van het NNO uitgelicht.

BUHNE wordt in een oplage van 20.000 verspreid. In de drie hoofdsteden wordt deze bij duizenden huishoudens thuisbezorgd en het magazine is ook te vinden bij ruim 800 publieke locaties in de drie provincies.

12 oktober 2020

Cultuurpromotor Volle Zalen lanceert ‘BUHNE’: hét nieuwe cultuurmagazine van het noorden. Het 68 pagina’s tellende eerste nummer is vanaf zaterdag 31 oktober gratis verkrijgbaar op zo’n 800 locaties in Groningen, Friesland en Drenthe en wordt huis-aan-huis verspreid. In een oplage van 20.000 brengt BUHNE cultuur naar het publiek, met onder meer interviews, aandacht voor jong talent, literatuur, poëzie en nog veel meer.

Cultuur in tijden van Corona
Het bezoek aan een bioscoop, festival of theatervoorstelling blijkt enorm te zijn gemist tijdens de coronacrisis. Dit is te lezen in het onderzoek ‘Cultuur in Nederland’ dat het Prins Bernhard Cultuurfonds deze zomer publiceerde. Eén op de tien Nederlanders heeft weliswaar een online voorstelling bekeken, maar het ontbrak aan gezelligheid, het samen met anderen genieten en de ontspanning qua beleving van cultuur.

Podium voor de culturele sector
BUHNE geeft musea, theaters, podia en creatieve broedplaatsen in Noord-Nederland de ruimte een positief en persoonlijk geluid te laten horen en hun programmering onder de aandacht te brengen. Het eerste nummer besteedt onder andere aandacht aan jong talent, zoals kunstenaars van kunstacademie Minerva en muzikant en YouTuber Blanks. Ook literatuur & poëzie komen aan bod, met onder meer boekentips van Ronnie Terpstra (bekend van DWDD) en een speciaal voor BUHNE geschreven gedicht door dichter Myron Hamming. Verder zijn uiteenlopende interviews te lezen over bijvoorbeeld exposities bij het Drents Museum, het Groninger Museum en Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden.

8 mei 2020

Na een succesvolle eerste uitgave van de Groninger Afhaal & Bezorggids, brengt Volle Zalen vandaag een tweede editie uit. De gids wordt huis-aan-huis verspreid en is in de Stad bij diverse supermarkten gratis verkrijgbaar.

Het Groninger cultuurpromotiebedrijf Volle Zalen bracht voor COVID-19 decennia lang de wekelijkse uitagenda “de Uitloper” uit. Met deze jarenlange ervaring zet het bedrijf zich nu echter in om lokale ondernemers te ondersteunen om de Corona-crisis het hoofd te kunnen bieden.
In de Afhaal & Bezorggids adverteren diverse ondernemers uit Groningen om kenbaar te maken dat zij voor afhaal en/of bezorging geopend zijn. De gids verschijnt in een oplage van 6.000 stuks en wordt huis-aan-huis verspreid in de binnenstad en omringende wijken. Daarnaast is de gids gratis verkrijgbaar bij diverse supermarkten in Groningen.

23 november 2018

Vanaf eind november is de Uitloper naast in de regio Leeuwarden ook wekelijks te vinden bij tal van winkels, horeca en culturele pleisterplaatsen in Drachten en omstreken. De Uitloper verschijnt wekelijks en is gratis.

Het Groninger cultuurpromotiebedrijf Volle Zalen wil met de Uitloper de inwoners en bezoekers van Drachten en omstreken op de hoogte brengen van wat er in Drachten en Leeuwarden op cultureel gebied allemaal te beleven is. De Lawei is een van de eerste partners die aanhaakt, maar het is de bedoeling om medio februari 2019 alle culturele instellingen in Drachten (e.o.) in de gelegenheid te stellen hun wekelijkse culturele programma in de Uitloper te presenteren.

Cultureel aanbod breed uitgelicht
De karakteristieke langwerpige ‘uitgaansladder’ informeert de lezer over film, theater, muziek, exposities en overige evenementen. Er is aandacht voor megaspektakels, maar ook kleine underground evenementen komen aan bod. Kortom: er is voor elk wat wils!

7 september 2016

Assen krijgt een nieuwe cultuuragenda. Vanaf donderdag 8 september is de Uitloper Assen wekelijks te vinden in verschillende winkels, horecabedrijven en culturele plekken in de Drentse hoofdstad.

Het initiatief van een Asser Uitloper komt van enkele culturele instellingen uit Assen. Zij hebben zich verenigd met de gemeente in Cultureel Hart Assen (CHA) en hebben aangeklopt bij het Groninger bedrijf Volle Zalen, dat de Uitloper uitgeeft. Naast Assen verschijnt de langwerpige agenda ook in Groningen, Leeuwarden, Utrecht, Breda en Den Bosch.

Financiering
Naast een collectieve bijdrage vanuit het CHA dragen ook De Nieuwe Kolk, Drents Museum en De Bonte Wever wekelijks financieel bij aan de agenda. De Bibiliotheek Assen, ICO Kunstencentrum, Garage TDI en het Drents Archief maken de financiering rond.
In de agenda wordt geïnformeerd over theater, muziek, exposities en overige evenementen in Assen en omgeving. Daar schenkt het naast grote gebeurtenissen ook aandacht aan kleine underground evenementen.

12 december 2013

De UITloper kwam donderdag voor de duizendste keer uit. Om dit te vieren geeft de bekende ‘uitgaansladder’ een maand lang prijzen weg.

De UITloper is een van de meest actuele en compleetste uitgaansgidsen van Groningen. In deze gids staat wat er te doen is in bijvoorbeeld de bibliotheek, het Groninger Museum en Simplon. De eerste editie kwam in het begin van de jaren negentig uit. De winactie die bij het jubileum hoort, loopt nog tot halverwege januari. Hier kun je het item van OogTv bekijken.