BUHNE

Vanaf 31 oktober 2020 is ‘BUHNE’: hét nieuwe cultuurmagazine van het noorden gratis verkrijgbaar op zo’n 800 locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Het 68 pagina’s tellende eerste nummer wordt in de grote plaatsen van deze provincies huis-aan-huis verspreid. In een oplage van 20.000 brengt BUHNE cultuur naar het publiek, met onder meer interviews, aandacht voor jong talent, literatuur, poëzie en nog veel meer.

Cultuur in tijden van Corona
Het bezoek aan een bioscoop, festival of theatervoorstelling blijkt enorm te zijn gemist tijdens de coronacrisis. Dit is te lezen in het onderzoek ‘Cultuur in Nederland’ dat het Prins Bernhard Cultuurfonds deze zomer publiceerde. Eén op de tien Nederlanders heeft weliswaar een online voorstelling bekeken, maar het ontbrak aan gezelligheid, het samen met anderen genieten en de ontspanning qua beleving van cultuur.

Podium voor de culturele sector
BUHNE geeft musea, theaters, podia en creatieve broedplaatsen in Noord-Nederland de ruimte een positief en persoonlijk geluid te laten horen en hun programmering onder de aandacht te brengen. Het eerste nummer besteedt onder andere aandacht aan jong talent, zoals kunstenaars van kunstacademie Minerva en muzikant en YouTuber Blanks. Ook literatuur & poëzie komen aan bod, met onder meer boekentips van Ronnie Terpstra (bekend van DWDD) en een speciaal voor BUHNE geschreven gedicht door dichter Myron Hamming. Verder zijn uiteenlopende interviews te lezen over bijvoorbeeld exposities bij het Drents Museum, het Groninger Museum en Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden.

Aan dit magazine werkten mee

Hoofdredactie: Paul F. Bakker
Tekstredactie: Hilde Boelema, André Dodde, Heidi van Duuren, Marc Knip (KW Theaterpromotie)
Bureauredactie: Annelien Alons, Gijs Houtbeckers
Artdirection en vormgeving: Studio Hoeked – Marlot van den Hoek

Nikki de Beer, Andreas Blühm, Milou de Boer, Yvet de Boer, Kevin Brouwer, Ernst Bruinsma, Barbara van Brug, Henk Dillerop, Angela Evenhuis, Belinda Hak, Myron Hamming, Karin Hofmeijer, Marija Katic, Marlou Kroeze, Michal Kruger, Kun-Ching Lee aka George, Marcel Mandos, Irene van de Molen, Andreas Möller, Berber van Oyen, Annemiek Rens, Tanya Rumpff, Ronnie Terpstra, Vanina Tsvetkova, Wini Weidenaar, Jochem van den Wijngaard, Agnes Winter, Simon de Wit aka Blanks.