BUHNE #2

BUHNE #2 zomer 2021

BUHNE #1

Vanaf 31 oktober 2020 is ‘BUHNE’: hét nieuwe cultuurmagazine van het noorden gratis verkrijgbaar op zo’n 800 locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Het 68 pagina’s tellende eerste nummer wordt in de grote plaatsen van deze provincies huis-aan-huis verspreid. In een oplage van 20.000 brengt BUHNE cultuur naar het publiek, met onder meer interviews, aandacht voor jong talent, literatuur, poëzie en nog veel meer.

Cultuur in tijden van Corona
Het bezoek aan een bioscoop, festival of theatervoorstelling blijkt enorm te zijn gemist tijdens de coronacrisis. Dit is te lezen in het onderzoek ‘Cultuur in Nederland’ dat het Prins Bernhard Cultuurfonds deze zomer publiceerde. Eén op de tien Nederlanders heeft weliswaar een online voorstelling bekeken, maar het ontbrak aan gezelligheid, het samen met anderen genieten en de ontspanning qua beleving van cultuur.

Podium voor de culturele sector
BUHNE geeft musea, theaters, podia en creatieve broedplaatsen in Noord-Nederland de ruimte een positief en persoonlijk geluid te laten horen en hun programmering onder de aandacht te brengen. Het eerste nummer besteedt onder andere aandacht aan jong talent, zoals kunstenaars van kunstacademie Minerva en muzikant en YouTuber Blanks. Ook literatuur & poëzie komen aan bod, met onder meer boekentips van Ronnie Terpstra (bekend van DWDD) en een speciaal voor BUHNE geschreven gedicht door dichter Myron Hamming. Verder zijn uiteenlopende interviews te lezen over bijvoorbeeld exposities bij het Drents Museum, het Groninger Museum en Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden.

Aan dit magazine werkten mee

Hoofdredactie: Paul F. Bakker
Tekstredactie: Hilde Boelema, André Dodde, Heidi van Duuren, Marc Knip (KW Theaterpromotie)
Bureauredactie: Annelien Alons, Gijs Houtbeckers
Artdirection en vormgeving: Studio Hoeked – Marlot van den Hoek

Nikki de Beer, Andreas Blühm, Milou de Boer, Yvet de Boer, Kevin Brouwer, Ernst Bruinsma, Barbara van Brug, Henk Dillerop, Angela Evenhuis, Belinda Hak, Myron Hamming, Karin Hofmeijer, Marija Katic, Marlou Kroeze, Michal Kruger, Kun-Ching Lee aka George, Marcel Mandos, Irene van de Molen, Andreas Möller, Berber van Oyen, Annemiek Rens, Tanya Rumpff, Ronnie Terpstra, Vanina Tsvetkova, Wini Weidenaar, Jochem van den Wijngaard, Agnes Winter, Simon de Wit aka Blanks.

Per 1 augustus verschijnt de tweede editie van het gratis cultuurmagazine BUHNE. Van Zomerjazzfietstour tot kunstexpeditie Into Nature en muziekfestival CityProms, het 72 pagina’s tellende magazine biedt inspirerende verhalen en een uitgebreide uitagenda voor wat er deze (na)zomer zoal in Friesland, Groningen en Drenthe te beleven is.

Podium voor de culturele sector
BUHNE geeft musea, theaters, podia, kunstenaars en gezelschappen in Noord-Nederland de ruimte om een positief en persoonlijk geluid te laten horen en hun programmering onder de aandacht te brengen. Met de eerste BUHNE in november 2020 wilde Volle Zalen de culturele sector een hart onder de riem steken. De overweldigend positieve reacties op het magazine en de spontane aanmeldingen zijn mede aanleiding geweest om op de ingeslagen weg door te gaan.

In het tweede nummer wordt aandacht besteedt aan verschillende noordelijke festivals, de expositie over Frida Kahlo in het Drents Museum, afgestudeerde kunstenaars van de Kunstacademie Friesland en aan kunstenaars die het over een ander boeg hebben gegooid. Daarnaast worden tips gegeven voor een cultuurbezoek aan Friesland, krijg je een update over Vera en worden bijzondere projecten van het NNO uitgelicht.

BUHNE wordt in een oplage van 20.000 verspreid. In de drie hoofdsteden wordt deze bij duizenden huishoudens thuisbezorgd en het magazine is ook te vinden bij ruim 800 publieke locaties in de drie provincies.

Aan dit magazine werkten mee

Hoofdredactie: Paul F. Bakker
Tekstredactie: Hilde Boelema, André Dodde, Heidi van Duuren, Marc Knip (KW Theaterpromotie)
Bureauredactie: Annelien Alons, Gijs Houtbeckers
Artdirection en vormgeving: Studio Hoeked – Marlot van den Hoek

Aafje Terlaak Poot, Amber Veenstra, Angela Evenhuis, Anna Dijk, Annelies Diertens, Annemiek Rens, Annerie Knol, Aymon Cutileiro, Bas van Delden, Elias Elgersma, Fredau Buwalda, Hans den Hartog Jager, Jack Visser, Jacob Fröhlich, Joyce Zwerver, Karin Hofmeijer, Marcel Roelofs, Margot Hoiting, Marinus Pranger, Marjolein van der Meer, Olaf Veenstra, Peter Dijkstra, Radboud Droog, Yvet de Boer, Yvette de Koning.